Menu

WITTE ARTS CENTER

Categories
  • No categories

This building, a gallery and studio space, is designed by balancing the pragmatic requirements of the building and the need to activate an ailing city context. In the project’s interior, suspended skylights draw light through the second story workspace into the gallery below, while creating a space of communication between the two programs. From the exterior, the building negotiates complex contextual requirements on three different faces of the building – historic commission regulations, a suburban parking lot, and an end elevation of important civic potential. These two different strategies are brought together in a complex intertwining of spaces and skins, reconciling the demands of the interior and exterior.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!