Menu

BEACON STREET FLAT

Categories
  • No categories

The Boston Common Flat was designed for a couple transitioning from the multi-story Beacon Hill house where they had raised their children, to a smaller, fully-accessible apartment. The move involved a great deal of downsizing, but the client was determined to keep the same elegance that defined their house, displaying their significant art collection, while capitalizing on panoramic views of the Boston skyline.

The building structure is concrete frame, with relatively low floor to floor heights.  Ceilings and door frames were raised to maximum height, partition walls were demolished, and hallway widths were increased in order to capture daylight as well as accommodate a wheel chair and improve visual communication.  Handrails are provided throughout; hardware/furnishings/fixtures are easily accessed; floor materials transition without tripping hazard. Despite their mobility issues and the challenges of aging, the clients continue to frequently host friends and the generations of their family. Thus, supporting infrastructure is integrated within the architectural details such that it does not overwhelm or inhibit the space.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!